James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos/vaihtoehtoinen strategia

Sipilä totesi pääministeriytensä alkaessa:

 

”Aloitamme uudistustyön hallitusohjelmasta ja työskentelytavoistamme. Strategista johtamista noudatetaan jo lähes kaikille muilla elämänaloilla, nyt oli korkea aika tuoda se myös politiikkaan.”

 

Esimerkkinä Sipilän hallituksen strategisesta johtamisesta on mm. työllisyyden kohoaminen tavoitteen mukaiseen 72 prosenttiin.

 

Vastustajasta kannattajaksi - äänestin Perussuomalaisia

Ilmoitusluontoisena asiana äänestin ensimmäistä kertaa Perussuomalaisia. About kymmenisen vuotta sitten olin sen verran puolueen vastustaja että Puheenvuoron Ritalakin kalpenisi.

Mikäli kommenttejani on viime vuosina katsonut sen ei kai pitäisi tulla liian suurena yllätyksenä. Kannatan hyvin vapaata sananvapautta... ja kaikki muut puolueet haluavat vain pahentaa tätä hulluutta :
https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_1227,f_auto,fl_lossy,q_...

Pari sanaa ilmastohysteriasta

Viime viikkoina ja kuukausina on puhuttu paljon ilmastonmuutoksesta. Nuoret ovat käyneet ilmastolakkoon, ja ilmastomarsseille on kokoontunut tuhansia ihmisiä. Toisaalta on puhuttu ilmastohysteriasta ja kannettu huolta Suomen kansantaloudesta.

Minun näkökulmastani ilmastohysteria- ja taloushuolipuheet vaikuttavat oudoilta.

Ilmastonmuutoksen kieltäminen on miljardibisnes

Ilmaston lämpeneminen, syystä tai toisesta, on ainakin eläinlajien pohjoiseen päin tapahtuvan leviämisen perusteella selvä juttu. Yhä uusia lajeja leviää pohjoisemmaksi ja moni arktinen eläinlaji kärsii tuntuvasti muutoksesta. Huolimatta tuosta ilmiöstä erityisesti USA:ssa on hyvin voimakas Climate Change Counter Movement -liike (CCCM), joka puhtaimmillaan kieltää koko ilmastonmuutoksen ja miedoimmillaan ihmisen toiminnan vaikutuksen ilmaston lämpenemiseen.

Politiikassa saa tuloksia yhteistyöllä

Osallistuin aiemmin yhteiskunnan kehittämiseen kuten moni muukin: valittamalla asioista somessa. Kun valittaminen alkoi kyllästyttää, muistin mitä peruskoulussa oli opetettu: demokraattisessa järjestelmässä asioihin voi vaikuttaa äänestämällä – tai hakemalla itse päätöksentekijäksi.

Vuonna 2012 printtasin kuntavaaleja varten vihreitä sydäntarroja tekstillä "Rakkauden puolesta" ja menin kaupungille niitä jakamaan :) Samaa olen tehnyt nyt näissä vaaleissa, paitsi että tarroissa lukee “Vapaus, Järki ja Rakkaus!”

Rakasta ihmiskuntaa, arvosta ydinvoimaa

Eräs vihreä kaveri totesi hiljattain minulle piikikkäästi, että minä kai rakastan ydinvoimaa, kun olen sen puolella. Totesin, että on vaikea rakastaa teknologiaa. Mutta ihmisiä ja ihmiskuntaa rakastan, ja haluan meille hyvän tulevaisuuden. Se tarkoittaa ilmastonmuutoksen torjumista, ja silloin joudumme luopumaan fossiilisista polttoaineista. Ilmastonmuutoksen torjumisen täytyy olla aivan ehdoton ykköstavoite. Sen jälkeen voimme puhua keinoista.

Ilmastonmuutoksen torjunta on isänmaallista työtä

Olen ihmetellyt, miksi etenkin ilmastonmuutokseen vähätellen suhtautuvat ovat hiljaa ilmastonmuutoksen tarjoamista bisnesmahdollisuuksista. Suomessa on monenlaista osaamista ja teknologiaa niin energian tehokkaaseen käyttämiseen, tuottamiseen kuin päästöjen vähentämiseen.
Ilmastonmuutosta vähettelevien kanssa olen käynyt vaaliteltoilla useita keskusteluja, mutta kukaan näistä kriitikoista ei ole huomannut ilmastonmuutoksen tarjoamia bisnesmahdollisuuksia suomalaiselle teollisuudelle ennen kuin olen sen heille kertonut.
Ihan kuin bisnes ja työpaikat eivät kiinnostaisi.

Ilmastokeskustelu saatava oikealle polulle

Kansainvälinen hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC vaati lokakuussa ihmiskuntaa puuttumaan päästöihin nopeasti ja viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Maapallon ilmaston lämpenemistä tulee ratkaisevasti hidastaa. Suomessa on tämän jälkeen käyty laajasti ilmastokeskustelua, ja se on hyvä.

Ilmastovaalit nyt!

Ilmastovaaleja ounasteltiin ja media sekä puolueet ovatkin varsin aktiivisesti tuoneet ilmastonmuutosta esille vaalipuheissaan. Mutta tuskin monikaan osasi odottaa sitä, että yksi puolue, Perussuomalaiset, äkkäisi mahdollisuutensa tulleen. Tämä ennen lähinnä maahanmuuton vastustamisesta elänyt puolue löysi itselleen toisen kärjen, ja se kärki on ilmastonmuutoksen kyseenalaistaminen ja väheksyminen. Puhutaan ilmastohysteriasta ja niin poispäin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä