James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Verotulot

Cheekille kohtuullinen korvaus ja verottajalle miljoonat

Ilolla seuraan suomalaista nuorta yrittäjää Cheekiä, joka on jaksanut painaa pitkää päivää vuosikymmenet. Hän on saanut kovalla ja intohimoisella työllään viihdeyrittäjänä hankittua tulonsa, tuomalla iloa ja elämyksiä suomalasille. Tarkalleen en voi sanoa, mutta mututuntumalla arvaan, että hänen viihdetaitelijan työnsä on ollut 24/7 jo nuoruudesta lähtien, joten parikymmentä vuotta työtä tauotta.

Asukkaiden hinta yhteiskunnalle 1800-luvulta lähtien

Toki olisi mielenkiintoista nähdä miten oikeasti verotukset sun muut menivät joskus 1800-luvun puolella, mutta sitä odotellessa vertailen aikakausia vain laittamalla nykyihmiset veroineen, sosiaaliturvineen sun muineen menneisyyteen.

 

Enontekiöläiset veronmaksajat maksavat helsinkiläisten asumistuet

YLE julkaisi toissapäivänä verolaskurin, josta veronmaksaja voi tarkistaa paljonko maksaa veroja ja kuinka nämä veroeurot käytetään. Laskuri on varsin mielenkiintoinen. Jokainen voi sen avulla tarkastaa, kuinka paljon esimerkiksi maataloustuet, asumistuet ja teollisuuden tutkimus sekä kehittämisrahoitus syö omasta lompakosta. 

Mistä niitä työpaikkoja syntyy?

Maasta se pienikin ponnistaa, niin on luotu myös suuryritykset. Autotalleista, ladoista, peräkammarin nurkista…Ideoista, luovuudesta ja yrittäjyydestä. Sieltä ne tämän päivän suuryritykset ovat syntyneet. Eli jokaisen työpaikan taustalla on alkujaan ollut pienyrittäjä. Valtion ja kunnan työpaikat syntyvät yrittäjyyden sivutuotteena, jotka kustannetaan yrittäjien keräämillä verotuloilla.

Ikävää on se, että poliitikot pyrkivät päätöksillään turvaamaan vain virkamiesjohtoisten suur- ja monopoliyritysten edut, unohtaen yksityisyrittäjyyden.

Tilastoja: meneekö Suomen taloudella hyvin vai huonosti?

Uutisten perusteella jää pinnallinen kuva Suomen taloudesta. Tässä kirjoituksessa kansalainen yrittää ymmärtää missä mennään. Ristiretki tilastojen sokkeloissa jatkuu.

 

Sote: valinnanvapaus ja hinnoittelu

Valinnanvapaus ja hinnoittelu

Palaan vielä valinnanvapauteen sote-hankkeessa. Esille tulleiden tietojen perusteella kaavaillaan sellaista menettelyä, jossa päätetään ennalta, kuinka paljon rahaa tuottajat saavat sote-alueilta kunkin palvelun tuottamisesta. Hinta on sama, vain laadulla kilpaillaan. (Monet puheenvuorot, viimeksi THL:n asiantuntijat HS:ssa 11.11. sivu A5. Heihin kovasti vedotaan)

Eihän tämä ole markkinataloutta? Hinnat suunnitellaan etukäteen. Suunnitelmataloutta?

Tarkoituksella yksinkertaistan, koska yritän edes vähän ymmärtää asiaa.

Ratkaisu talousongelmiin

Pääministeri Juha Sipilä lupasi muuttaa leikkauslakeja, jos työmarkkinjärjestöt keksivät loistoidean kilpailukyvyn ratkaisemiseen. Hallituksen politiikassa on korjattavaa, eikä se tuo ratkaisuja talousongelmiin, mikäli on uskominen tietokirjailija Ari Ojapellon analyysin Euroopan, maailman ja Suomen ongelmista.

Muutama näkökulma

Mediassa on esitelty runsaasti Juha Sipilän hallituksen esittämien palkkaa alentavien toimien vaikutuksia. Hyvä niin, koska kaikkien asianosaisten ja sivullistenkin on hyvä tietää mitä päätökset merkitsevät. Tästä asiasta ei mediaa ole vielä näkyvästi kritisoitu, ei edes hallituspuolueiden taholta vaikka sanotaankin että se joka tietoa lisää se tuskaa lisää.

Poliitikoille ja virkamiehille valtion tulokseen sidottu palkka.

Tämä blogini käsittelee:

  • Valtionvelan kasvua ja sen syitä
  • Veronmaksajilta kerättyjä varoja ja niiden käyttöä
  • Leikkauksia ja säästöjä
  • Veronmaksajien huijaamista tilastoilla
  • Poliitikoille ja virkamiehille maksettavia palkkoja

Poliitikkojen ja virkamiesten palkat on sidottava tulokseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä