James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveydenhuoltojärjestelmä

Valelääkäristä valeuudistukseen

Valelääkäri Esa Laihon rikosoikeudenkäynti sai 6.3.2018 päätöksensä, kun Korkein oikeus ei antanut valituslupaa hovioikeuden tuomioon. Laiho tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen ja miljoonan euron vahingonkorvaukseen. Valelääkärin toiminta oli ankarasti rangaistavaa, koska hän hoiti potilaitaan ilman lakiin pohjautuvaa toimintalupaa, häneltä puuttui tietämys potilaiden tarvitsemista hoidoista ja virheellisten hoitojen antaminen vahingoitti potilaita.

Suomalainen sairaanhoitaja ammattinimike tarkoittaa laatua!

Haluan lausua sairaanhoitajista ja heistä muodostuneesta mielikuvastani pitkäaikaissairaana muutaman lauseen, vaikka tai juuri siksi kun olen jo työkyvyttömyyseläkkeellä.

Suomalaiselta sairaanhoitajalta voi odottaa korkeaa ammattitaitoa omalla erikoisalallaan. Voikin perustellusti sanoa että sairaanhoitaja tarkoittaa ammattinimikkeenä laatua Suomessa!

Luukulta luukulle juoksuttaminen on loputtava

Suomalainen terveydenhuolto on kovien aikojen edessä. Vuonna 2020 arvioidaan ikäihmisiä Suomessa olevan jo noin 60 % väestöstä, ja työssäkäyvien osuus väestöstä tulee olemaan vain vajaa kolmannes. Tämän vajaan kolmanneksen on työllään pystyttävä pitämään yhteiskunnan palvelut toiminnassa.

Paha seuraa potilasta

…jos raha seuraa potilasta? 27.1 Ajankohtainen Kakkonen -ohjelma esitteli Ruotsin mallia, jossa potilas saa valita terveysasemansa vapaasti yksityisen ja julkisen välillä. Kokoomus on ilmoittanut kannattavansa tätä mallia ”potilaan valinnanvapauden” vuoksi. On hyvä huomata, että Ruotsissakin tämä malli on aiheuttanut sen, että paikoin Ruotsissa on 75% terveysasemista ovat yksityisiä.

Parannetaan sairas terveydenhuoltomme

Helsingissä on viime päivien aikana ollut runsaasti mediassa keskustelua Malmin sairaalaan päivystyksen ruuhkaongelmista, joista yksikössä työskentelevät sairaanhoitajat olivat viestittäneet.

Vierailin itse potilaana kyseisessä yksikössä muutama viikko sitten. Käynti oli mielenkiintoinen näin sairaanhoitajan näkökulmasta sillä varsin pian kävi selväksi, että päivystys oli ruuhkainen ja kaoottinen.

Terveydenhuollon täsmälääkitys

Julkinen terveydenhuoltojärjestelmämme on tunnetusti typerryttävän byrokraattinen ja tämän vuoksi jatkuvasti kustannustehottomampi. Hoitoa ei saa välttämättä kovin nopeasti, vaikka vaiva heikentäisikin elämänlaatua tuntuvasti, koska todella monet vaivat luokitellaan kiireettömiksi eikä hoito välttämättä ole mitenkään erityisen hyvää sitten kun sitä saa.

Mistä johtui yksityisen terveydenhuollon kasvu?

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn holding-yhtiön osinkotuloepisodiin liittyen julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia käsityksiä yksityisen terveydenhuollon palvelutuotannon roolista Suomen terveydenhuoltojärjestelmänssä. Silmiini sattuneissa kommenteissa on keskimäärin esitetty käsityksiä, joita voisi kutsua kiltisti vaikka "kummallisiksi".

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä