James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puhelinmyynti

Suomalaista osaamista - Älkää soittako minulle!

Suomalaista osaamista on tapana ylistää. Talvisodan ja Nokian hengessä oleme ehdottoman hyviä kaikessa mitä teemme. Tosin monilla erittäin suurilla yrityksillä ei ole lainkaan sähköpostiosoitteita, ja jos joillain on niin ei niihin lähetettyihin viesteihin juurikaan vastata.

Sellaista osaamista siis.

Laitan kuoleman kauppiaat kuriin!

 

On todella hienoa, että pikavippifirmoja ollaan nostamassa tikun nenään Suomessa. Vaikka tämä saattaa osin olla istuvien kansanedustajien vaalikampanjaa, tätä aihetta on pidettävä nyt yllä. Itse olen täysin vakuuttunut siitä, että pikavippifirmat pitäisi kieltää kokonaan. Tätä varten kannattaa äänestää minut eduskuntaan. En näe, että jollain epämääräisillä kosmeettisilla säädöksillä saadaan kuria aikaan. Kiellettyä pitää saada myös puhelinmyynti, mutta siitä toiste lisää.

Kielletään puhelinmyynti

Istuin toissailtana kotona ja mietiskelin itsekseni mikä olisi hyvä kanava vaikuttaa siihen, että häiritsevä puhelinmyynti saataisiin kuriin. Siinä sitten keksin, että teempä siitä kansalaisaloitteen, tai ainakin selvitän miten vaikea sellainen on tehdä ja mitä se vaatii.

 

Paskaduuni puhelinmyyntiä kiellettävä lailla

Jos työ kannustaa epärehellisyyteen, heikompien hyväksikäyttämiseen ja tehdystä työstä maksetaan käsittämättömän pientä palkkaa, on työ silloin paskaduunia. Nyt kun olemme määritelleet paskaduunin, niin voimme hyvällä omallatunnolla sanoa puhelinmyyntiä paskaduuniksi ja keskustella aiheesta niitten oikeilla nimillä.

 

Agressiivista rahauskontoa katukuvassa

 


Kadulla ihmisiä pääasiassa raivostuttavat perinteisesti nämä kolme seikkaa:


1. Koirankakka
2. Alastomuus
3. Uskonnolliset symbolit

 

Olen jokseenkin samaa mieltä vain ensimmäisestä. Puhtaasti käytännöllinen juttu. Mitään ideologista siinä ei liene. Toisesta vouhkaaminen on melko käsittämätöntä. Jos näkee alastonta kuvastoa, josta ei pidä, voi olla katsomatta. En näe asialla mitään laajempaa yhteiskunnallista yhteyttä: kyse on erilaisista näkökannoista sopivan fyysisen julkisen ja yksityisen rajoista.

Otatteko lainaa? Tästä tarjouksestahan te ette kyllä kieltäydy?

Ehdottomasti kiireellisin viranomaispalvelu, joka puuttuu tästäkin maasta on se, johon voi pysyvästi ilmoittaa, ettei ota koskaan lainaa, eikä osta osamaksulla. Tai/ja ettei koskaan osta mitään puhelinmyyjiltä. Tai ettei itse koskaan tilaa mitään puhelimella, tai internetin palveluiden kautta. Ja lisäksi jokaisen tähän maahan jotakin myyvän edellytettäisiin tekevän näiden tietojen tarkistaminen, tai myynti voidaan hylätä perusteettomana, mikäli "asiakas" ei myyntiä vahvista.

Oletteko viranomainen?

Vapaa-ajalla olisi tavoitteena monesti rentoutua, ja olla tekemättä mitään. Juuri siihen hetkeen monet mainostajat ja huijarit tähtäävät, rentoutuneeseen mieleen voi vaikuttaa helpommin, kuin mieleen joka on keskittynyt johonkin.

Puhelinmyynti on rasittavuudessaan ylivoimainen aikavaras, varsinkin silloin kun se on naamioitu mielipidekyselyksi, osoitetarkistukseksi tai jopa viranomaisen yhteydenotoksi. Uskomattoman nopeasti saa luurin korvaansa, kun vain kysyy suoraan, että "oletteko viranomainen tai viranomaisen asioissa?"

Puhelinmyynnin voisi lailla kieltää

En ole ollut paperisen sanomalehden tilaaja pariin vuosikymmeneen enkä tilaa nytkään. Sori vaan Aamulehden myyjät, mutta muuta keinoa ei ole jäänyt kuin lyödä luuri korvaan, kahdelle eri soittajalle.

Puhelinmyyjän kuulemaa 99v tasavallasta

Mitä kertoo ihmisten turvallisuushakuisuudesta se, että apteekissa eläkeläinen maksaa yli 60 euroa laadultaan samoista D-vitamiineista, jotka puhelinmyynnissä  maksavat 35,70 euroa kotiin toimitettuina? Ja mitä kertoo markkinan sääntelystä se puhelimeen sattuvan apteekkarin raivo, että puhelinmyyjä "valheellisesti"  kertoo nälkäpalkalla markkinoidun vitamiinin maksavan vähemmän kuin proviisorin ja apteekkarin palkat kattava tuote?

Jos joku vielä tunkee kurkustani Apu-lehteä, haastan oikeuteen

Tiedän: tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Tein eilen epähuomiossa facebookissa leviävän "älykkyystestin" ja menin kirjaamaan puhelinnumeroni ennen kuin tajusin testin olevan huijausta. Jätin sen kesken, mutta liian myöhään. Sen jälkeen olen saanut puhelinmyyjiltä kolme todella aggressiivista ja epämiellyttävää puhelua, joista ainakin yhdessä viitattiin tuohon "asiakaskyselyyn."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä