James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Palautukset

Palautus sidottuna ja pakkolääkittynä - eettisyys koetuksella

Kuuntelin tänään Radio Suomen ohjelmaa Päivä tunnissa. Ohjelmassa haastateltiin poliisia, jonka mukaan palautettavia saatetaan matkan aikaan lääkitä rauhoittavin ainein ja lisäksi sitoa. Haastattelusta ei käynyt ilmi, kysytäänkö palautettavan henkilön suostumusta lääkkeen antoon ja missä muodossa lääke annetaan. Ohjeet saadaan mukaan lääkäriltä, joka ei kuitenkaan ole valvomassa lääkkeen vaikutusta ja haittoja sekä hoitamassa jälkimmäisiä. Lääkityksen siis antaa henkilö, jolla ei ole asiaankuuluvaa koulutusta. Lisäksi lääkitty voi olla sidottuna. Molemmat seikat aiheuttavat mm.

Disinformaation levittäminen käännytyksistä ei ole hyväksyttävää

Eilen illalla toteutettu afganistanilaisten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden lähettäminen tilauslennolla Kabuliin aiheutti myrskyn. Itse seurailin tilannetta ja yritin muodostaa tilannekuvaa siitä, montako ihmistä lennolle oltiin viemässä, ketä käännytettävät olivat ja miten heidän hakemuksensa oli käsitelty.

Hajoitetaan palautuspolitiikka, ei mielenosoituksia!

Törmäsin tänään kirjoitukseen, jossa vaadittiin toimia Helsingissä käynnissä olevan mielenosoituksen "hajoittamiseksi". Tunnistin myös kirjoittajan koska hän istuu kanssani samassa lautakunnassa, jossa käymme läpi esimerkiksi julkisten alueiden käyttöä. Kirjoituksen perimäinen viesti oli se että mielenosoitusalue on pelottava (koska siellä käy rasisteja huutelemassa mielenosoittajille) ja "kaikki sivullisetkaan eivät säästy huuteluilta".

Joitakin kysymyksiä nykyisen turvapaikkapolitiikan tiimoilta

Joitakin kysymyksiä nykyisen turvapaikkapolitiikan tiimoilta

*

Kysymys:

Palautetaanko Suomen turvapaikanhakijoista 50 %?

Monet tahot Suomessa toistavat – viimeksi tänä aamuna YLEn Ykkösradiossa/Pakolaisuus puhuttaa -osiossa Lauri Kontro  - että noin ”puolet nyt maahamme saapuneista turvapaikanhakijoista palautetaan”. http://areena.yle.fi/1-2963326 ajassa 07:30 - 22:00 min.

Mihin tämä väite perustuu?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä