James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kittilän kunta

Ihmettelen Kittilän luottamushenkilöiden hyllyttämistä

Ihmettelen päätöstä Kittilän luottamushenkilöiden hyllyttämisestä. Muistutan, että kuntalain luku, jonka nojalla hyllytys tapahtui, säädettiin sovellettavaksi vasta kesäkuun 2017 alusta lähtien. Teot, joihin Kittilän erimielisyydet perustuvat, liittyvät marraskuussa 2014 tapahtuneeseen kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomiseen.

Demokraattisesti valittujen kuntapäättäjien oikeuteen hoitaa tehtäviään tulisi puuttua vain äärimmäisissä tapauksissa. Jätin tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa kysyn päätöksen laillisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden perään.

Hyvä Kittilän valtuusto!

Kittilän valtuustolle täydet pisteet!

Oikeusvaltiossa ei tarvitse erota valtuutetun sillä perusteella, että YLE, Lapinradio tai Media on tuominnut päättäjän ennakkoon syylliseksi. Oikeusvaltiossa odotetaan ensi oikeuden päätös ja sen perusteella arvioidaan voiko vaaleilla valittu valtuutettu jatkaa.

Kunnanjohtajan voi valtuusto erottaa, jos hän ei nauti valtuuston enemmistön luottamusta.Muuta perustelua ei tarvita.Suomessa on kunnallinen itsehallinto valtuutetun asema on vahva. Mikään rikos ei ole jos erottamisessa on tehty muotovirheitä.

Kittilän kunta kerää ongelmia?

Kittilän kun on nykyään varmasti yksi Suomen tunnetuimmista kunnista. Kunnan viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä on asetettu syytteisiin virkarikoksista. Vt. kunnanjohtajan myötä tilanne ei ole korjaantunut.

YLEn uutiset kertoi hiljattain, että Kittilän kunta rikkoo julkisuuslakia. Niin ikään uutisoitiin, että eräs entinen kunnan johtaja on saanut syytteen siitä, että on salannut julkisia asiakirjoja. Eikä meno Kittilässä taida ainakaan parempaan suuntaan olla menossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä