James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kehityspsykologia

Ihminen ilman toista

Psykologian ihmiskuva kasvuun liittyen tai sen kantava teema on vuorovaikutus. Pohtisin tätä asiaa eilen yksinäisenä yön hetkenä, kun kuuntelin radiosta Radioteatterin tuottamaa ”Uniraati” -ohjelmaa ja avauduttuani sähkösikahallusinaatiostani ja sota-teemaisten painajaisunieni tulkinnoista Facebook-seuraajilleni. Päätin vuodatukseni lauseeseen ”Teksti ilman lukijaa on merkityksetön. Siksi näistä kerron Faceook-seuraajilleni”. ”Ihminen ilman toista ei koe kasvua”, on vastaavanlainen liittyen mitä tulee sinkkuna elämiseen ja unelmaan parisuhteesta.

Kiintymyssuhde - kaiken perusta

Turvallinen kiintymyssuhde auttaa ihmistä kriisitilanteissa

Kiintymyssuhde on lapsen ja hänen huoltajansa välinen tunneside, joka syntyy vuorovaikutuksessa ja jonka merkitystä ei kaikissa elämän vaiheissa ja tilanteissa aina ymmärretä. Juuri kriisitilanteissa tämä kiintymyssuhde nousee arvoon arvaamattomaan.

Keskustelu sukupuolineutraalista avioliitosta on ala-arvoista

On itsestään selvää, että suomalaisia tulee kohdella tasa-arvoisesti. Myös lapsia tulee kohdella tasa-arvoisesti. Koska maailmassa ja Suomessa on paljon taantumuksellisia, ennakkoluuloisia ja jopa homofobisia ihmisiä, tuleeko adoptiossa heteroperheeseen tai miesparille valikoituvat lapset kohdelluiksi tasa-arvoisesti??

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä