*

James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aito suvaitsevaisuus

Suomalaiset eivät ole muuttajavastaisia

Tuore EUn selvitys vahvistaa käsitykseni siitä, että suomalaiset ovat paitsi suvaitsevaisia niin myös vastuullisia ja järkeviä. Selvityksen mukaan Suomessa vastustetaan EUn keskiarvoa enemmän muuttoliikettä EUn ulkopuolelta. Toisaalta suomalaiset ovat EUn keskiarvoa selvästi myötämielisempiä EUn kansalaisten vapaan sisäisen muuton, työnteon ja opiskelun suhteen eli juuri sen suhteen mitä varten Schengen-sopimus luotiin. Suomalaisten haukkuminen muuttajien vihaamisesta on siis valhe. Järkevä muutonhallinta ei ole vihamielisyyttä kuten meille väitetään.

KANSALAISTOTTELEMATTOMUUS - SOPINEE VIHREILLE VAAN EI SAA SOPIA PAPEILLE

KANSALAISTOTTELEMATTO MUUS - SOPIIKO SE PAPILLE ?

 

Turvapaikanhakijoita pitkään puolustanut Toiviainen joutui laajan huomion kohteeksi, kun hän asettui käännytyspäätöstä toimeenpanneiden poliisien auton eteen Metsälän vastaanottokeskuksella.

 

Onko suvaitsevaisuus roolin esittämistä?

Nykyaikaisessa elämässä ihmiset eivät esiinny aitoina itsenään, vaan esittävät eri tilanteissa rooleja, jotka määräävät heidän käyttäytymisensä. Ihmiset käyttäytyvät kuin näyttelijät teatterissa, ja siksi on mahdotonta ulkoisen käyttäytymisen perusteella päätellä mitä ihmiset syvimmillään ajattelevat. Roolien merkitystä nykyihmisen elämässä on tutkinut ”1900-luvun vaikuttavimpana sosiologina” pidetty Erwin Goffman, joka on esitellyt tuloksiaan kirjoissaan, kuten teoksessa Arkielämän roolit.

Maahanmuuttajien rikokset ilmoitettua vähäisempiä

Toisto luo tehoa ja valheen toistamisellakin voidaan iskostaa tunnepohjainen mielikuva. Tunteet ohjaavat myös suhtautumista yhteiskunnallisiin kysymyksiin, monesti niistä ajatellaankin kuten useimpien elämänpiirissä on tapana: autetaan tarvitsevia, ollaan ymmärtäväisiä, vastaanottavaisia ja annetaan tilaa myös muiden mielipiteille sekä tilanteen tullen osataan kunnioittaa toisen vakaumusta.

Sitten on se elämänpiiri, jossa ei auteta tarvitsevia, ollaan tuomitsevia, sisäänpäinkääntyneitä ja suljetaan erimieliset ulos, samoin heidät joilla on eri elämänvakaumus.

Monikultuurisuuden riemua!

Olin sveitsiläisen päiväkodin kevätjuhlassa.

Toivoin sitä katsoessa, että mahdollisimman moni meistä suomalaisista olisi voinut sen nähdä.

Ohjelma oli laulua ja tanssia. Lapset neljä - kuus vuotiaita. Esittivät tansseja ja lauluja eri maanosista eri kulttuureista.

Kyyneleet tulivat mummon silmiin sitä katsoessa sillä lapsikatras tosiaan näyrtti monikulttuuriselta.

Eri maanosista  lähtöisin. Ihmisten koko väri skaala näkyi. Riemullisesti käsikädessä tanssien, yhteen säveleen laulaen.

Kooste tämän maapallon tulevista työtekijöistä, vallanpitäjistä.

Voiko suvaitsemattomuudesta parantua?

Voitaisiin myös kysyä onko suvaitsemattomuus sairaus?  Itse en usko sairausteoriaan. En usko että suvaitsemattomuus tai narsismi olisivat sairauksia, ne ovat ihmisen luonnollisia ja  pysyviä ominaisuuksia.

Narsismilla ja suvaitsemattomuudella on kuitenkin haittavaikutuksia yhteiskunnassa, ainakin niille jotka joutuvat narsismin tai suvaitsemattomuuden kohteeksi.

Rakkauskirje suvakeille

Tulin Suomeen vuonna 1994. Ensimmäistä kertaa koin rasismia oltuani maassa kolme viikkoa. Kyse oli siitä, että jotain täkäläistä, yli viisikymppistä ukkoa häiritsi se, että olin tummaihoinen ja puhuin väärää kieltä. Tämän kokevat melkein kaikki ei-ihan-perinteisiltä suomalaisilta näyttävät.

Teemu Selänne puhuu ja kansa tulkitsee

Mielipidevaikuttaja Teemu Selänne tarttui twiittauksessaan (26.1.2016) kiinni Aleksi Valavuoren Facebook-kirjoitukseen. Lyhyessä twiitissään Selänne tuntui olevan täysin samoilla linjoilla Valavuoren kriittistä tulkintaa ansaitsevan kirjoituksen kanssa. Tästä seurasi tähän historialliseen hetkeen hyvin sopiva some- ja mediakohu, johon ovat osallistuneet mm.

Duo Maltti&Tolkku tavoitti eduskunnan - radikalisointisome + false flag jäivät

Myönteisiä uutisia keskusteluyhteiskuntarauhan rakennusrintamalta! 29.11.2015 julkaistussa eduskuntapuolueiden puheenjohtajien allekirjoittamassa vetoomuksessa sanotaan mm.
"...Vastakkainasettelua väestöryhmien välillä ei pidä lietsoa. Myös sosiaalisessa mediassa käytävässä keskustelussa on pyrittävä ihmisiä ja oikeaa tietoa kunnioittavaan keskusteluun. Me suomalaiset olemme maltin ja tolkun kansaa. Me olemme aina muistaneet kunnioittaa lakia ja oikeutta, yhdenvertaisena kaikille. Muistetaan se nytkin." http://www.hs.fi/mielipide/a1448681143099

Kummipoikani vei pakolaisen avantoon

Viime viikon sunnuntaina lähdin villakoirani Iloanan kanssa iltakävelylle Tampereen keskustaan. Pimeään marraskuun iltaan ei tuntunut mikään muu sopivammalta kuin Hämeenkadun valojen katselu. Silloin maa ei ollut vielä ihanan valkoisen lumen peitossa kuten tänä sunnuntaina. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä