James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kysymyksiä vihapuheesta

 

Miksi ”ulkomaalainen raiskaaja” on vihapuhetta, mutta ”perussuomalainen rasisti” ei?

 

Julkisuudessa on painavin sanoin vaadittu vihapuheen kitkemistä. Eri poliittisten tahojen ulostulojen perusteella on kuitenkin mahdotonta määritellä, mitä on vihapuhe - ja miksi vain maahanmuuttokriittisten puheet leimataan vihapuheiksi ja monikulttuurisuutta kannattavien tölväisyt mielipiteiksi. Vielä hämmentävämpää on se, miksi perussuomalaisia saa läimiä  jopa ministeritasolla aivan avoimesti ilman, että se on vihapuhetta.

 

Muutamia kysymyksiä - kuka vastaa?

 

Miksi lause ”monikulttuurisuudesta ei ole meille mitään hyötyä” on vihapuhetta, mutta ”kansallisvaltioiden aika on ohi” ei ole?

Miksi ”kukkahattutäti” on vihapuhetta, mutta ”rotutohtori” ei?

Miksi saa sanoa, että ”Perussuomalaiset ovat rasisteja”, mutta on vihapuhetta todeta, että ”Vihreät ja Kokoomus ovat maanpettureita?”

Miksi on korrektia kertoa vitsejä "suomalaisista, ruotsalaista ja venäläisistä", mutta vitsi "suomalaisista, ruotsalaisista ja somaleista" on vihapuhetta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Miksi Kristuksesta saa tehdä sikamessiaan, mutta pilapiirros islamin profeetasta on vihapiirros?

Miksi kristinuskoa saa mielin määrin rienata, parjata ja herjata, mutta islamin kritisoiminen on vihapuhetta?

Miksi on vihapuhetta sanoa, että "Norjan tragedian taustalla on epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka", mutta täysin sallittua väittää, että "Norjan tragedian taustalla on perussuomalaisten nettikeskustelu"?

Miksi on vihapuhetta kertoa, että ”Kaikki Oslon puskaraiskaukset ovat olleet ulkomaalaisten tekemiä”, mutta ihan oikein todeta, että ”Päissään surmaaminen on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”?

Miksi on hyväksyttävää vaatia demokraattisesti valitun kansanedustajan syrjäyttämistä tehtävistään eduskunnassa, mutta vihapuhetta moittia epäpätevän ihmisen valintaa vähemmistövaltuutetuksi?

Onko aivan kukkahatusta vedettyä hourailua arvella, että vihapuheiden taustalla onkin pelko oman aseman menettämisestä? Inspiroiko vihapuhesyytöksiä tieto lähestyvistä kunnallisvaaleista ja Perussuomalaisten huikeasta kasvusta Suomen suurimmaksi puolueeksi?

Onko perimmäisenä tavoitteena ainoastaan se, että seuraavissa vaaleissa kukaan ei äänestäisi Perussuomalaisia? Halutaanko se estää keinolla millä hyvänsä? Ollaanko valmiita luopumaan demokratiasta, oikeustajusta ja journalismin etiikasta, jotta oma aatemaailma saisi pitää entisen valta-asemansa?

Mitä on vihapuhe, mistä se kumpuaa - ja pitääkö se todella vaientaa? Järjestelmä, joka ei kestä kritiikkiä, on jäsenilleen  erittäin vaarallinen.

Itse en koskaan kirjoita tunteen vallassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat