James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Vastine

Etelä-Suomen Sanomissa  30.7.2011 julkaistiin minulle esitetty avoin kysymys. Tässä vastaukseni, joka julkaistiin samassa lehdessä 2.8.2011.  

 

Avoin vastaus Ari Parviaiselle

Norjan tragedialle ei ole olemassa minkäänlaista oikeutusta. Teko oli väärä, sairas ja paha. Tätä olen korostanut kaikissa kommenteissani, eikä ole asiallista yrittää etsiä rivien välistä näkemyksiä, jotka eivät ole omiani. Breivikin toimintaa ei mitenkään voi hyväksyä.

Aivan eri asia on kuitenkin etsiä motiiveja järjettömän teon taustalta. Ainoastaan se voi auttaa meitä löytämään keinoja yrittää estää vastaavanlaiset julmuudet tulevaisuudessa.

Olisi hyvin lyhytnäköistä pään pensaaseen laittamista jättää huomiotta ne yhteiskunnalliset asiat, jotka ovat Euroopassa - ja myös Norjassa - huonosti, kun karmea teko kuitenkin luokitellaan poliittiseksi kannanotoksi ja hyökkäykseksi norjalaista yhteiskuntaa vastaan.

Myös Norjassa, missä koko yhteiskunta on yhdistänyt voimansa tukeakseen toisensa tragedian yli, eikä kukaan käytä murhaa sisäpoliittisena lyömäaseena, pohditaan teon motiiveja. Esimerkiksi ESS:n artikkelissa 26.7. kerrottiin Norjan työväenpuolueen kansanedustajan Eva Kristin Hansenin arvelevan iskun syyksi sitä, että puolue ajaa monikulttuurisuutta.

Kuka tahansa Breivikin uhriksi joutuikin, oli kuitenkin väärä kohde, oli hänen aatesuuntansa mikä tahansa. Mitään väkivaltaa ei koskaan saisi käyttää yhtäkään ihmistä kohtaan silloin, kun on kyse yhteiskunnallisten asioiden hoitamisesta. Toisen ihmisen tappaminen oman aatteen edistämiseksi on alhainen teko.

Tapahtumasta ei kuitenkaan ollut kulunut montaakaan tuntia, kun Suomen lehdet täyttyivät poliitikkojen kiihkeistä vaatimuksista kiristää aselakeja ja vaientaa perussuomalaisten ”vihapuheet”. He syyllistivät häpeällisesti Perussuomalaiset sekä äärioikeistolaisuudesta että vihan levittämisestä, välillisesti jopa koko hirmuteosta. Jos siinä tilanteessa olisimme vaienneet, olisimme hiljaisesti hyväksyneet törkeät väitteet todenmukaisiksi.

Perussuomalaiset eivät vihaa - eikä maahanmuuttokritiikki ole vihapuhetta eikä äärioikeistolaisuutta. On vain murheellinen fakta, että länsimaisissa yhteiskunnissa pahoinvointi lisääntyy niin kantaväestön kuin maahanmuuttajienkin keskuudessa, ja merkittävä syy siihen on surkeasti epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka. Epäonnistumisen ovat jo myöntäneet niiden länsimaiden johtajat, jotka aikoinaan olivat suuntaa valitsemassa: Merkel, Sarkozy ja Cameron. Olisi pelkästään typerää olla kuulematta heitä.

Erilaisten kulttuuritaustojen törmääminen synnyttää ikäviä lieveilmiöitä, joita ei saa lakaista maton alle. Kun ihmiset omassa arjessaan kohtaavat ristiriitoja, joista puhumisen yhteiskunnan päättäjät ja media yrittävät kuitata suvaitsemattomuudeksi  ja vihapuheeksi, on juuri ”hyssyttely” se, joka aiheuttaa turhautumista ja pettymystä. Ei siis puhe, vaan sen tukahduttaminen.

Raiskaus on myös järjetön viharikos, jonka uhriksi ei kukaan koskaan saisi joutua. Se, että Norjan raiskaustilastot ovat karmaisevaa luettavaa ja että viiden vuoden ajalta Oslon hyökkäysraiskauksiin syyllistyneistä KAIKKI (100%) ovat ei-länsimaisia ulkomaalaistaustaisia miehiä, on fakta, josta suomalainen lehdistö on määrätietoisesti vaiennut.

Norjalaismedia on ollut avoimempi. Sekä lehdissä että televisiossa on kerrottu tilastojen pelottavasta kehityksestä. US-blogissani olen julkaissut linkit Norjan yleisradioyhtiön NRK:n alkuperäiseen ohjelmaan ja artikkeleihin Norjan poliisin tutkimuksista, jotka vahvistavat väitteeni.

Pahoinpitelyt, joihin liittyy raiskaus, ns. puskaraiskaukset, joista itse olen käyttänyt nimitystä hyökkäysraiskaus, ovat tänä kesänä lisääntyneet hälyttävästi myös Suomessa (Iltalehti 20.7.2011). Pahoinpitelyraiskauksessa uhri ja raiskaaja ovat toisilleen entuudestaan tuntemattomia ja uhri usein satunnaisesti valittu. Kun puhutaan Oslon kaikista raiskauksista, niissäkin ulkomaalaisten osuus on jopa 65%. Norjassa poliisi pitää merkittävänä ongelmana sitä, että erityisesti turvapaikanhakijat saapuvat maista, joissa naisen arvostus on länsimaisittain katsoen alhaisella tasolla.

Linkittämässäni televisio-ohjelmassa haastatellaan pakistanilaisen miehen raiskaamaa norjalaistyttöä, jolle raiskaaja oli itse perustellut tekoaan sillä, että hänen uskontonsa antaa hänelle oikeuden tehdä naiselle mitä haluaa.

Kannatan valikoivaa maahanmuuttoa, vastustan väkivaltaa, tuomitsen Norjan massamurhan ja tuomitsen vihapuheet - myös silloin kun ne kohdistuvat perussuomalaisiin jopa ministerien suulla. Puolustan länsimaisia arvoja ja vaadin avoimuutta maahanmuuttokeskusteluun.

Totuuden kertominen ei ole vihapuhetta. Ihmisten pitää saada kuulla faktat myös silloin, kun ne ovat ikäviä ja vastenmielisiä. Vain laaja kokonaiskuva antaa riittävän tietopohjan oikeiden valintojen tekemiseen. Niitä koko länsimainen demokratia juuri nyt kipeästi tarvitsee.

James Hirvisaari
Kansanedustaja 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat