James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Taustoitusta

Taustoitusta

US-blogiani Norjan tragediasta kommentoitiin Helsingin Sanomien ja Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoituksissa, ja jälkimmäisessä julkaistiin minulle avoin kysymys kommenttieni taustoista. Koska kirjoituksista seuranneessa julkisessa keskustelussa väitteitteni todenperäisyys kyseenalaistettiin, julkaisin linkit lähteisiini.

Kirjoitin myös vastineen Etelä-Suomen Sanomissa julkaistuun avoimeen kysymykseen. Jotta vastaukseni asettuisi oikeaan kontekstiin, tässä alkuperäinen kysymys.

 

ESS 30.7.2011
Avoin kysymys kansanedustaja James Hirvisaarelle


Helsingin Sanomien 28.07 päivän lehdessä oli julkaistu kommenttinne Norjan tapahtumiin jonka olitte julkaissut Hommafoorumilla 25.7. Sanotte siinä näin ”En oikeastaan ihmettele, että se tapahtui juuri Oslossa. Siellä näet viime vuosien aikana KAIKKI (100%) useisiin kymmeniin hyökkäysraiskauksiin syyllistyneet ovat olleet länsimaiden ulkopuolelta tulevia maahanmuuttajia/ulkomaalaisia. Tapahtumien voi siis hyvin arvella olevan osaltaan seurausta väärän maahanmuuttopolitiikan aiheuttamista vakavista lieveilmiöistä”. Lainaus on suora poiminta HS:n sivuilta.

Mielipiteitänne on syytä kommentoida ja asettaa teille vastattavaksi muutama kysymys. Eivätkö kaikki raiskaukset ole hyökkäysraiskauksia, ja mihin faktatietoon perustuu arvionne 100 prosentin syyllisyysluokittelusta. Paljonko mielestänne Norjassa on muita raiskaustapahtumia kuin hyökkäysraiskauksia, ja ovatko niiden toteuttajat myös länsimaiden ulkopuolelta tulleita henkilöitä?

Mielestäni kommenttinne syyllistää aiheettomasti kaikki ulkomaalaistatustaiset henkilöt, jotka asuvat Norjassa ja myös ne jotka ovat Norjan kansalaisia, syntyneet ja kasvaneet Norjassa, mutta joiden syntyperä on muu kuin norjalaistausta. Jää aiheellisesti pohtimaan, ovatko muut raiskaajat vähemmän syyllisiä kuin mainitsemanne etniset kansanryhmät ja ovatko he jollakin tavalla olleet lisäämässä tämän surullisen tapahtuman toteutumista.

Toinen erittäin kummeksuttava seikka on se, että ette mitenkään kommentoi sitä, että uhreiksi joutui vain yhden aatesuunnan nuoria kannattajia. Millä tavalla heidän toimintansa on mielestänne vaikuttanut Norjan maahanmuuttopolitiikkaan ja mainitsemiinne hyökkäysraiskauksiin? En näe mitään asiayhteyttä tapahtumien ja nuorten murhien välillä. Ei 14–20-vuotiaiden nuorten toimintaa voi millään tavalla pitää Norjan maahanmuuttopolitiikan alkuunpanijana, vai voiko mielestänne?

Kirjoituksestanne jää väistämättä sellainen kuva, että vaikka tuomitsette teot, niin löydätte kuitenkin ”perustellun” motiivin teoille. Jonkinlainen hiljainen hyväksyntä asioille leijuu kirjoituksenne taustalla. Myös puolueenne puheenjohtajan kommentit Päivän kasvo -ohjelmassa olivat väisteleviä... Tuomitaan mutta venkoillaan sen taakse, että kansa on meidät valinnut eikä meillä ole oikeutta puuttua kansan valitseman edustajan puheisiin. Tehköön kansa sen valinnan. Tämä näin yleistäen.

Kumpikaan teistä, ette te eikä Soini, ei halua suoraan sanoutua irti vihapuheista. On helppoa etsiä syitä tapahtuneeseen oman maailmankatsomuksen kautta, väärästä maahanmuuttopolitiikasta, raiskauksista ja niin edelleen. Todelliset syyt ovat kuitenkin paljon syvemmällä yhteiskunnan rakenteissa ja osaltaan sosiaalisen median vastuuttomuudessa, jossa näitä ääri-ilmiöitä ruokitaan ja vihaa eri kansanryhmiä ja aatesuuntia vastaan pidetään yllä. Jokainen saa kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo.

Onneksi sanomalehdissä on ollut poikkeuksellisen vastuullinen lähestymistapa tämän tragedian käsittelyssä. Nämä lehdet ansitsevat kiitoksen. Sitä vastuullisuutta toivoisi myös istuvalta kansanedustajalta, mutta niin ei näytä olevan. Toivon julkista vastausta kommentteihini.

Ari Parviainen,
lähihoitaja
Hollola 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat