James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Ensimmäinen päivä eduskunnassa

Viime torstaina oli Perussuomalaisten eduskuntaryhmän järjestäytymiskokous. Oli mahtavaa tavata porukoita, joista suuri osa oli tuttuja ennestään ja yhtä suuri osa tuttuja Facebookin ja muun sosiaalisen median kautta. Tunnelma oli korkealla. Timo Soinille esittelin viime keskiviikon Etelä-Suomen Sanomien etusivua, jossa oli kartta Lahden alueen vaalituloksista: kaikissa Lahden ympäristökunnissa Perussuomalaiset oli suurin puolue, ja kannatus huiman korkealla: Asikkala 26,8%, Hollola 26,9%, Nastola 27,9%, Orimattila 28,8% sekä Kärkölä 24,9%. Lahdessakin kannatus oli yli maan keskiarvon eli 21,3%. Lehti otsikoi: "Lahtea ympäröi perussuomalaisten kuntien muuri". Onnistuimme siis Päijät-Hämeessä erinomaisesti. Myös koko Hämeessä Perussuomalaiset menestyivät erittäin hyvin, kannatus oli 20,6% eli selvästi yli maan keskiarvon.

On hienoa olla mukana tällaisessa kansanliikkeessä.

Hämeestä eduskuntaan valittiin kolme perussuomalaista kansanedustajaa: Ismo Soukola Hämeenlinnasta ja Anne Louhelainen Hollolasta itseni lisäksi. Annelle talo on ennestään tuttu, ja kokouksen jälkeen kiersimme paikan kolmistaan läpikotaisin, tutustuimme henkilökuntaan ja tapasimme paljon ihmisiä. Yksi minullekin tuttu henkilö osui kohdalle: Jouni Backman on kuulunut vaimoni ystäväpiiriin jo kouluajoista lähtien, ja kävimme Savonlinnassa hänen luonaan vierailulla hänen ollessaan ministerinä.

Jussi Halla-ahon, Juho Eerolan, Olli Immosen, Maria Lohelan sekä Lauri Heikkilän tapasin Kiasman kahvilassa jo ennen kokousta.

Näillä näkymin en aio hankkia asuntoa pääkaupunkiseudulta, vaan aion käydä töissä täältä kotoa Vääksystä käsin. Junalla on hyvin helppo kulkea työmatkat, ja Helsinkihän on oikoradan ansiosta varsin lähellä.

Huomenna tiistaina on edessä mm valtakirjojen tarkistus ja työhuoneiden luovutus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat