James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Tieto lisää suvaitsevaisuutta

Rasismia määriteltäessä on saavutettu hyvin laaja konsensus siitä, että tietämättömyys lisää pelkoa. Hyvin monella suulla on viime aikoinakin todettu, että vieraus vääristää mielikuvia. Sen vuoksi rasismin kitkemiseksi halutaan levittää faktatietoja niin, että suvaitsevaisuus lisääntyisi.

Tämä on erittäin kannatettavaa toimintaa. Minkään mielipiteen ei pitäisikään perustua harhaluulolle vaan tutkittuun faktaan, joka mieluusti myös voidaan spesifisti tilastoida, niin ettei synny ennakkoasenteiden kirvoittamia tulkintaerimielisyyksiä.

Tässä siis muutama tilastoitu fakta siitä, millaisista ihmisistä humanitaarisin perustein maahan muuttavissa joukoissa on kysymys, ja millaisia asioita heidän maahantulonsa saa aikaan ympäröivässä yhteiskunnassa - ja miten yhteiskunta muuttuu, kun maahanmuuttajat kotoutuvat.

Esimerkiksi Norjassa kauhisteltiin vuonna 2001, kun peräti kaksi kolmesta raiskausepäilystä kohdistui maahanmuuttajaan, jolla ei ollut länsimainen tausta. Myös raiskausten määrä oli vahvassa kasvussa.

Kuuden vuoden kuluttua tehdyssä raportissa viime vuodelta kerrotaan karua kieltä maahanmuuton yhteiskunnallisista vaikutuksista: täydet sata prosenttia ilmoitetuista puskaraiskauksista Oslon alueella oli ei-länsimaalaisen maahanmuuttajien tekemiä.

Yksi naurettavimmista kuulemistani väitteistä on ollut se, että afrikkalaistaustaiset miehet raiskaavat suomalaisia naisia sen takia, että he joutuvat kohtaamaan Suomessa niin paljon rasismia. Eli että se on suomalaisten oma vika, että maahanmuuttajat täällä raiskaavat.

Tilastot eivät tue tätäkään asenteellista harhaa, vaan ne todistavat sen, mitä YLE on laajalti uutisoinut: raiskaaminen on afrikkalainen tapa. Kansainvälisen poliisiviranomaisen Interpolin tutkimuksen mukaan Etelä-Afrikassa raiskataan ihminen joka 17:s sekunti.

The Guardian -lehden mukaan joka neljäs *) eteläafrikkalainen mies raiskaa. Haastatellut miehet eivät edes näe tekemisissään mitään väärää, vaan kokevat että humalaan juotetun tytön joukkoraiskaukset ovat ihan oikeutettuja, koska he maksavat ne oluet, mitä tytölle juotetaan, eikä tyttö pimeässä edes huomaa että miehiä on monta.

Kotouttaminen ei saa tarkoittaa sitä, että maahanmuuttaja saa elää Suomessa oman kulttuurinsa traditioiden ja moraalisäädösten mukaisesti. Afrikkalainen kulttuuri lähtee käsityksestä, että mies on arvokkaampi ja omistaa naisen. Etelä-Afrikassa naisen raiskaaminen kuuluu siis kulttuuriin, mutta myös islamilaisissa maissa naisen asema on alisteinen. Sellaista monikulttuuria minä en tänne kaipaa. Enkä uskoisi varsinkaan kenenkään naisen kaipaavan.

Länsimaisessa kulttuuripiirissä ajatellaan, että naisella on oikeus määrätä omasta kehostaan myös humalassa. Usein kuulee sanottavan, että raiskaahan se länsimainenkin mies. Niin raiskaa, mutta väkimäärään nähden suhteellisesti huomattavasti harvemmin kuin maahanmuuttaja. Lievät tuomiot, raiskaajan taustasta riippumatta, ovat täysin vastoin kunnon ihmisten oikeustajua. Mutta se, että meillä on rikollisia, ei saa tarkoittaa sitä, että tänne muka pitäisi tuoda niitä lisää.

Numeerisesti suomalaisten miesten osuus raiskausrikoksissa on suurempi maahanmuuttajiin verrattuna, koska suomalaisia nyt kerta kaikkiaan on vielä - onneksi - enemmän kuin maahanmuuttajia. Mutta kun katsotaan suhdelukuja, totuus alkaa kirkastua. Esimerkiksi Helsingissä ulkomailla syntyneitä on vain 8,3 % väestöstä, mutta 2000-luvulla he ovat tehneet 41,4 % raiskauksista. Ja tilastosta vieläpä puuttuvat  toisen polven maahanmuuttajien tekemät rikokset.

Tutkittua, tilastoitua faktaa on siis se, että maahanmuuttajien kasvava määrä lisää naisiin kohdistuvaa väkivallan uhkaa.

Vaikka maahanmuuttajista vain pieni osa syyllistyy raiskausrikokseen, tilastojen todistama kehitys on niin uhkaava, että minun on äärimmäisen vaikea ymmärtää, miten Suomessa voi olla yhtäkään länsimaista naista, joka kannattaa humanitaarisen maahanmuuton lisäämistä Suomeen.

Humanitaarista maahanmuuttoa ei Suomessa tarvita lainkaan. Sen, joka tulee Suomeen asumaan ja haluaa kansalaisoikeudet itselleen, täytyy opetella kieli, hankkia itse itselleen työpaikka ja elättää itsensä ja perheensä. Kun lopetamme koko yhteiskuntarauhan vaarantavan, typerän ihmisten maahantuonnin, meiltä säästyy valtava määrä rahaa ja resursseja lähettää apua sinne, missä ihmisillä on nälkä ja hätä.

Hädänalaisten ihmisten tuominen Suomeen ei ratkaise yhtään ongelmaa, vaan tuo sekä heidän omat ongelmansa tänne että synnyttää tukun uusia. Paljon vähemmällä rahalla pystytään auttamaan paljon useampia ihmisiä, kun ihmisiä autetaan siellä, missä he - ja heidän ongelmansa - ovat.

Tässäpä tämän päivän annos tilastoituja faktoja, joiden perusteella odotan suvaitsevaisuuden meitä maahanmuuttokriitikoita kohtaan lisääntyvän ja typerän asenteellisuuden väistyvän.

Eihän rasisti ole se, joka haluaa suojella omaa maataan ongelmilta, jotka muualla eivät enää ole mitään uhkakuvia vaan toteutuneita tosiasioita. Mutta isänmaan petturi on se, joka sanoo että suomalaisuuden on väistyttävä monikulttuurisuuden tieltä.

Nykypolitiikka on epäonnistunut maahanmuuttokysymyksissä täydellisesti. Vastuulliset on syytä pitää kaukana päättävistä asemista tulevalla vaalikaudella. Koko valtakunnan suunta on käännettävä nopeasti, eikä sitä huomenna pysty tekemään sellainen, joka tänään sanoo kritiikkiä rasismiksi ja monikulttuurisuutta Suomelle rikkaudeksi.

James Hirvisaari
Asikkalan Perussuomalaiset pj
Perussuomalaisten Hämeen piiri vpj
Kansanedustajaehdokas 2011

*) Päivitys 26.11.2010
Ei joka neljäs vaan joka kolmas:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/joka_kolmas_mies_syyllistynyt_rai...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat