James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Mikä ruotsalaista nuorisoa vaivaa?

Tukholman liepeillä nuorisolaumat ovat monin paikoin ja päiväkaupalla kovasti mellakoineet, ja nyt muka ei ymmärretä mitään syitä moiselle ilmiölle. Nyt ihmetellään huuli pyöreänä, mistä voisi olla kysymys, ikään kuin tapahtumat olisivat tulleet täytenä yllätyksenä. Ruotsalainen yhteiskuntahan on pyrkinyt pitämään erityisen hyvää huolta aivan kaikista ihmisistä, mutta nyt riehujat kuitenkin polttelevat autoja, rikkovat paikkoja ja heittelevät viranomaisia kivillä. Sellainen ei ole tavallisen ruotsalaisen syrjäytyneen nuoren tapaista toimintaa. Kyseessä onkin eräiden maahanmuuttajaryhmien vakava sopeutumis- ja kulttuuriongelma, jota ei ole pystytty ratkaisemaan maailman missään kolkassa.

Vakavaksi asian tekee se, että samanlaista kaupunkikulttuuria ynnä muita valtavia ongelmia on pian myös Suomessa, jos maahanmuuttopolitiikkaamme ei tule tiukennuksia. Tulevaisuus riippuu kansalaisista, eli keitä he äänestävät seuraavissa vaaleissa. Perussuomalaisista se ei ole kiinni. Kiire alkaa olla.

Asia on niin ajankohtainen, että nyt on pakko kirjoittaa taas maahanmuutosta. On kuitenkin syytä korostaa, että ongelmia ei aiheuta itse maahanmuutto tai muutama yksittäinen maahanmuuttaja vaan kaistapäisen löperö maahanmuuttopolitiikka. Mielestäni Suomeen ovat tervetulleita kaikki yhteiskuntaamme sopeutuvat ja muita ihmisiä kunnioittavat ihmisyksilöt, mutta länsinaapurin ja myös muun Euroopan virheistä olisi ehdottomasti opittava. Kovin suuria ihmismääriä  ei pidä maailmalta ottaa yhteiskunnan taakaksi ja elätettäväksi. Tällä hetkellä suuntamme on kuitenkin Ruotsin suunta. Kallis haittamaahanmuutto luo turvattomuutta ja rasittaa sietämättömän paljon valtion taloutta. Liian paljon sopeutumatonta väkeä yhdellä asuinalueella tuottaa aina ongelmia.

Ilman sosiaalista mediaa suomalaiset olisi luultavasti pidetty uutispimennossa Tukholman tapahtumista. Tiedotusvälineet eivät haluaisi kertoa maahanmuuton ongelmakohdista, koska monikulttuurifantasiaan tulisi säröjä. Niinpä uutisointi on silottelua, ongelman vähättelyä ja kantaväestön syyllistämistä. Puhutaan ”nuorista”, vaikka kyseessä ovat ulkomaalaistaustaiset nuorisojoukot, joiden taustalla on usein vieras uskonto ja vihamielinen asenne vapaamielistä länsimaista yhteiskuntaa kohtaan.

Medialta on oikeus odottaa avoimempaa ja rehellisempää uutisointia. Toivottavasti lehdistö kirjoittaa jatkossa vandaaleista ja muista maahanmuuton lieveilmiöistä suoraan ja totuutta peittelemättä. Onneksi sosiaalinen media luo omalta osaltaan painetta totuudenmukaisen tiedonvälityksen ja laadukkaamman journalismin tuottamiseen.

James Hirvisaari

(Julkaistu Itä-Häme lehdessä 28.5.2013)


jameshirvisaari.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat