James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Kriisitilanne

Timo Soinin pitäisi nyt ehdottomasti puolustaa tohtori Jussi Halla-ahoa, jonka ajatuksia on mediassa ja jopa oikeuslaitoksessa jatkuvasti ja tahallisesti ja epäoikeudenmukaisesti vääristelty ja murjottu.

Timo on totuttu näkemään rehtinä miehenä, joka ei omiaan hylkää.

Vaikka Jussi Halla-aho ei ole puolueen jäsen, hän on puolueen sitoutumattomana ehdokkaana tuonut kuitenkin huimasti kannatusta ja julkisuutta perussuomalaisille. Hänen rinnallaan on myös aktiivisia muita toimijoita, jotka ovat tehneet uskollisesti ja lujasti töitä puolueen hyväksi. Heitä on valtuustoissakin tällä hetkellä monia.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että näille "propellipäille" näytetään ovea ja käännetään selkä. Älykkäin ja tehokkain aines, uudet innokkaat kannattajat hylätään. Onko puolueesta jälleen tulossa fossiilinen ukkokerho? Jos näin käy, kannatus laskee takaisin 1,8 prosenttiin.

Minulle henkilökohtaisesti ei ole mitään merkitystä, vaikka jokin puolue häviäisi olemattomiin. Katastrofaalista on sen sijaan se, jos kansalaiset eivät löydä maahanmuuttokritiikille kanavaa.

Haluan yhä uudelleen tuoda esiin, että suomalainen duunari ei takuuvarmasti halua elätikseen ylimielisiä elintasopakolaisia. Viidakon lait ja aavikon uskonto eivät mitenkään sovi näille leveysasteille. Suomea ei pidä täyttää pakolaiskeskuksilla. Mutta mistä löytyisi se kanava, jonka kautta nämä ajatukset voidaan tuoda esille? Onko todellakin käymässä niin, että PS pettää omat kannattajansa?

Halla-ahon hyllyttäminen sillä perusteella, että hänelle on kerätty kannatuslistaa ulkopuolelta, ei ole mikään oikea syy vaan ilmiselvä tekosyy dissata Halla-ahoa. Ainoa järjellinen syy hänen hylkäämiselleen olisi voinut olla rikossyyte, mutta siinäkin kohden olen muuttanut mielipidettäni. Soinin olisi ehdottomasti pitänyt alusta lähtien asettua tukemaan epäoikeudenmukaisen kohtelun kohteeksi joutunutta Halla-ahoa.

Näyttää siltä, että hellittämättömät rasismisyytökset ovat kuin ovatkin tehonneet kangeten puoluejohdon polvilleen.

Virheellinen analyysi

Viikon takainen analyysini tässä blogissa oli valitettavasti virheellinen. Olin Soinin ehdokkuudesta aluksi aivan innoissani. Luulin, että Soini tekee jymypaukun ja varmistaa murskaavan vaalivoiton. Tosiasia on kuitenkin se, että murskavoitto tulisi ainoastaan yhtälöllä Soini + Halla-aho.

Nyt on ilmeisenä vaarana juuri se, mitä Soini pelkää: puolueen hajautuminen. Taitamattomuuden ja vanhojen traumojen takia tapahtuu juuri se, minkä Soini on halunnut torjua. Tehtäköön selväksi, että väistämätön kannatuksen lasku ei ole ainakaan Halla-ahon tukijoiden vika.

Perussuomalaisten Hämeen piirin kevätkokouksessa Forssassa 4.4.2009 Soini otti selvän pesäeron Halla-ahoon ja asettui voimakkain sanoin vastustamaan varsinkin hänen kannattajiaan, joiden toimintaa hän väitti puoluetta hajottavaksi. Tämä asenne oli selkeästi nähdävissä jo Pressiklubi-ohjelmassa 3.4.2009.

Pettymykseni on suuri. On aivan sama, mitä puolueen ulkopuolella tapahtuu, mutta pahinta on se, kun omat hylkäävät. Olen syvästi loukkaantunut puoluejohdon edesottamuksista sekä järkyttynyt sen sokeudesta ja kuuroudesta. Varsinkin omia pitäisi älytä kriittisillä hetkillä kuunnella.

Yksi puolueen teeseistä on ollut tämä: "PS vastustaa: hallitsematonta maahanmuuttoa." En suinkaan ole ainoa, joka on tullut kuvioihin mukaan juuri tuosta yhdestä ainoasta syystä. Jos sisu menee kaulaan ja kyseisestä linjasta livetään pois puolueohjelmassa, poistun tyystin kuvioista. Näyttää siltä, että nyt pelätään niin kovasti rasistileimoja, että puolue on menettämässä teränsä. Tylsämielisten seura tuskin ketään kiinnostaa. Soini ja varsinkin Vistbacka on kokenut Halla-ahon lobbaamisen painostukseksi. Ainoa mahdollisuus tilanteen korjaamiseen olisi se, että puoluejohto nöyrtyisi kansan edessä ja että Halla-aho otettaisiin sittenkin ehdokkaaksi. Soini on kuitenkin sanonut, että EU-vaalien ehdokasasettelu on lopullinen.

James Hirvisaari
Asikkala

Aiheesta muissa blogeissa:

Olli Immonen, Oulu:
http://oikeasuora.blogspot.com/2009/04/case-jussi-halla-aho-ja-eurovaalit-2009.html

Hemmo Koskiniemi, Rovaniemi:
http://hemmokoskiniemi.blogit.uusisuomi.fi/2009/03/28/perussuomalaisten-kansallinen-linja-katkaistiin-jussi-halla-aho-hyva-ehdokas/
http://hemmokoskiniemi.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/05/mika-mattaa-timo-soini/

Jussi Halla-aho, Helsinki:
http://www.halla-aho.com/scripta/aprillipaivan_bulla.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat