James Hirvisaari - Suomi on suomalaisten maa Kansanedustaja. Suora ja lahjomaton.

Aforismeja

Kokosin nettipäiväkirjastani joitakin lyhyitä mietelmiäni seitsemän vuoden ajalta. Mielenkiintoista on huomata ajattelun suunnan kehittyminen yhä enemmän poliittisemmaksi ja yhteiskunnallisemmaksi vuosien varrella. Suunnan muutos on tosin havaittavissa vain lukemalla koko päiväkirja, sillä alla on vain pieni osa merkinnöistä. Kaikki tekstit löytyvät nettipäiväkirjastani, joka on ollut minulle tärkeä tunteenpurkauskanava. Miksi kirjoitan niitä tänne? Ajattelen niin, että lyhyiden mietelmien lukeminen on rattoisaa viihdettä.

Olen Luoja. Tänään Loin Tämän Nettipäiväkirjan. Täällä aion kertoilla viimeiset fiilikseni eli mikä on minua milloinkin ketuttanut ja mikä riemastuttanut.
Saturday, September 27, 2003

"Puhu vasta sitten, kun olet varma, ettei sinulla ole mitään tärkeää sanottavaa." -Torsti Lehtinen
Thursday, October 2, 2003

Jänis on ehtymätön. Vaikka esitettäisiin kuinka monta tosiasiaväitettä jäniksestä, aina jäisi jotakin sanomatta. -Terho Pursiainen
Tuesday, October 21, 2003

Rakastava ihminen elää jumaluuden virrassa, vaikka olisi ateisti.
Thursday, October 23, 2003

Usein lasken, kuinka monta ilkeää tai töykeää ihmistä kohtaan päivän aikana. Tänään ei yhtään. Olen pysytellyt neljän seinän sisällä.
Sunday, October 26, 2003

Ihmisen sielun sivistys käy ilmi hänen tavastaan syödä keittoa nälkäisenä. Minkä tahansa muun pöytätavan voi oppia ja siinä muita hämätä, mutta keiton syömisessä ei kukaan kykene teeskentelemään.
Monday, October 27, 2003

Filosofia on helposti pelkkää peitsentaittoa tai saivartelua, ellei sen pohjana ole kunnollista metafysiikkaa.
Wednesday, November 19, 2003

Joskus ihmisten pienuus rasittaa: "Est mos hominum, ut nolint eundem pluribus rebus excellere."
Sunday, December 7, 2003

Saapa nähdä, millaisia olentoja tänään kohtaan. Ja mitä maailmalla tänään tapahtuu. Onko tänään "kaikki menee pieleen" -päivä? Vai tuleeko vastaan jotakin erityisen ilahduttavaa?
Tuesday, March 30, 2004

Siinä olisi tytöillä oppimista, että ne rohkeimmat pojat ovat useimmiten juuri niitä röyhkeimpiä...
Friday, April 9, 2004

Espoon keskuksessa pitää jokaisen naisen varoa yön mustaan sulavasti kätkeytyviä raiskaajia. Jotakin on pielessä kun uhkaavasta vaarasta ei muka saisi varoittaa selkokielellä.
Monday, May 10, 2004

Sota on sotaa. Ei tietenkään pitäisi olla mitään sotia. Mutta jos on sota, minusta on typerää alkaa vääntää sinne sekaan kaksinaismoralismia. Ei ole olemassa "sotarikoksia". Sota on itsessään rikos.
Sunday, May 16, 2004

Universumi ei sinusta välitä tipan tippaa. Vain sinä voit tuoda rakkautta maailmaan.
Tuesday, May 25, 2004

Äärimmäisessä mielentilassa ei pidä koskaan tehdä mitään suuria ratkaisuja.
Wednesday, May 26, 2004

Lyhyestä vitsi kaunis. Jotkut kertovat aivan järkyttävän pitkiä ja väsyttäviä juttuja. Minä en jaksa kuunnella jaarituksia.
Monday, June 7, 2004

Inhoan sanoja, sillä ne vääristävät informaation.
Tuesday, June 8, 2004

Minä iloitsen siitä, että minulla on peruspositiivinen asenne kaikkiin ihmisiin. Varmasti kaikissa meissä on jotakin ainutlaatuisen kiitettävää.
Sunday, June 20, 2004

Onhan se sanottava. Minun ei tarvitse etsiä taivasta. sillä minä olen sen jo löytänyt. Olen löytänyt taivasten valtakunnan sekä hengellisellä että sielullisella tasolla. Se on Sinun silmissäsi.
Sunday, July 25, 2004

Inhoan farisealaisuutta, ulkokultaisuutta. Mieluummin annan itsestäni huonomman kuvan kuin oikeasti olen.
Sunday, August 29, 2004

Älyllä ei ole omatuntoa. Viisaus on älyä, jolla on moraali. -Ville Virtanen
Monday, September 6, 2004

Ota ystäväksesi kiistelijä, älä kiittelijää - venäläinen sananlasku
Thursday, September 16, 2004

Teoriassa on mahdollista, että ihan kaikki ihmiset seivataan, kuten kohupappi Kylliäinen opettaa. Mutta mitä se haittaisi, jos ihmisille käykin uskonsa mukaan? Ei kaiketi ateistille tapahtune vääryyttä, jos hänen olemisensa loppuu hautaan, kuten hän uskoo? Mutta minä en ole ihan Kylliäisen linjoilla. Ajattelen niin, että kaikki *hyväntahtoiset* ihmiset seivataan, sekä ateistit että uskovaiset. Mutta kaikki ne, jotka noudattavat pahuutta tai pysyvät armottomina, deletoidaan.
Thursday, October 7, 2004

"Kristinuskon institutionalistisia muotoja luonnehtii perusteellinen älyllinen hölynpöly." (Esa Saarinen)
Sunday, January 2, 2005

Sielulla on taipumus pyrkiä rauhaan ja onnellisuteen. Mitä paremmin ihminen voi niitä sielulle (omalleen ja myös muiden) tarjota, sitä tiiviimmin sielu on läsnä. Murhetta sielu pakenee. Mitä onnellisempi ihminen on, sitä todellisempi hän on.
Monday, January 3, 2005

Älykäs asettaa sanansa taitavasti ja voittaa väittelyn, mutta on silti helposti väärässä. Viisas vaikenee ja on helposti oikeassa.
Friday, January 7, 2005

Jumalalla on lähes toivoton urakka saada ihminen itsenäiseksi, elämään riippumattomana itsestään.
Saturday, January 8, 2005

Yksi lempiharrastuksistani on maalailla rumia piruja isolla sudilla kaikille seinille ja joka paikkaan muuallekin kattoja myöten. Eivät ne kiusantekijät sitten ehkä ehdi joka paikkaan, ja parhaassa tapauksessa ne tykkänään kyllästyvät moiseen leikkiin. ;)
Thursday, March 24, 2005

Minä hyväksyn sen mahdollisuuden, että Jumalaa ei ole olemassa, jos sinä hyväksyt sen mahdollisuuden, että Jumala on olemassa.
Monday, May 30, 2005

Päivän pamaus:
”Olin ateisti kunnes tajusin olevani jumala.” -Zubu
Friday, June 3, 2005

"Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti sitä miten sen ottaa." (Positiivarit)
Minulle elämä on huikean mielenkiintoinen peli. On väistämättömiä hankaluuksia ja yllättäviä palkintoja, on enkeleitä ja on demoneja. Ja selkeä päämäärä.
Monday, December 12, 2005

Suomalaiset ovat erittäin huonoja iloitsemaan aidosti toisen onnesta. Mutta kateus vie kalatkin vedestä. Kannattaisi siunata vaan!
Saturday, January 7, 2006

Kuka on oikeasti rehellinen? Tietenkin se, joka on rehellinen omaksi vahingokseen. Siinä rehellisyys mitataan. Muunlaista rehellisyyttä ei ole olemassakaan.
Tuesday, January 10, 2006

Jokaiseen tilanteeseen on olemassa täsmälleen oikeat sanat. Tosin niiden löytyminen on toisinaan varsin työlästä, erityisesti jos niiden pitäisi löytyä aivan välittömästi.
Wednesday, January 11, 2006

Ovatpas vallan herkkää porukkaa nuo muslimirassukat. Muutamasta viattomasta pilakuvasta tuli niin kovin paha mieli, että piti oikein ruveta riehumaan. Olisi kyllä syytä vakavasti pohtia, kuinka paljon sellaista porukkaa tänne oikeasti halutaan.
Wednesday, February 1, 2006

Kaikille pitää olla suvaitsevainen paitsi suvaitsemattomille. Armoa kaikille paitsi armottomille.
Monday, February 6, 2006

Joku lukija saattaa kärvistellä eksistentiaalisessa ahdistuksessa ja pohtii oman elämänsä tarkoitusta. Sellaiselle ihmiselle tahdon muistuttaa, että maailmassa on paljon erinomaisen hyviä viinejä! Kuten Raamatussakin sanotaan: "Ei ole ihmisellä muuta onnea kuin syödä ja juoda ja antaa sielunsa nauttia hyvää vaivannäkönsä ohessa." (Saar 2:24) "Syö siis leipäsi iloiten ja juo viinisi hyvillä mielin, sillä jo kauan sitten Jumala on hyväksynyt nuo tekosi." (Saar 9:7)
Friday, March 10, 2006

"Älä pane mieleesi kaikkia puheita, mitä puhutaan, ettet kuulisi palvelijasi sinua kiroilevan. Sillä oma sydämesikin tietää, että myös sinä olet monta kertaa kiroillut muita." (Saarnaaja 7:22-23)
Saturday, March 18, 2006

"Luottamuksen voi menettää vain kerran." -Päivän mietelause
Wednesday, May 10, 2006

"Kaikki mikä lausutaaan latinaksi kuulostaa arvokkaalta." -Päivän mietelause
Tuesday, May 16, 2006

Hieman muunneltuja sananlaskuja:
"Jaettu ilo on lannistettu ilo".
"Yhdestä korvasta sisään ennen kuin tipahtaa."
"Joka vitsaa säästää, se aarteen peittäköön."
"Ei haukkuva koira yhtä miestä kaipaa."
"Se parhaiten nauraa, joka itse siihen lankeaa."
"Parempi pyy pivossa kuin kaksi kärpästä".
"Oma apu haisee."
"Ei omena venettä kaada."
"Parempi virsta väärään kuin kolmannen korvapuusti."
"Kell' onni on, se lastaan vihaa."
"Rakkaalla lapsella on lyhyet jäljet."
"Minkä taakseen jättää, sen vanhana taitaa."
"Kyllä routa porsaan puuhun ajaa."
Thursday, May 31, 2006

vr2fast4u?zzokmh
Wednesday, July 5, 2006

Pahuus on universumin mielisairautta. -JH
Friday, August 25, 2006

Pitäisi jo vihdoin älytä, että ihmisen vihollinen ei ole toinen ihminen, vaan koko ihmiskunnalla on yksi yhteinen vihollinen: paha. Sotiminen on siten täysin järjetöntä, ja joka tapauksessa itse kukin meistä kuolee lyhyen elämänsä päätteeksi. Mutta sen lisäksi on hyvä tiedostaa se, että jokaisen ihmisen pahin vihollinen on toinen ihminen. Sovita nämä tosiasiat yhteen.
Saturday, August 26, 2006

Mielestäni ihmisen elämä ja olemassaolo on aivan puuduttavan tylsä ilman ajatusta ihmisen jumalallisuudesta tai ainakin jumalallisesta alkuperästä. Idea ihmisen jumalallisesta luonnosta antaa pohjan terveelle moraalille ja kaikkeen hyvyyteen ja kauneuteen tähtäävään toimintaan. Pahuuteen langennut ja sitä harjoittava ihminen on menettänyt kirkkautensa ja voimansa ja näkökykynsä, mutta hengen puhtaudessa sielun majesteetillisuus nousee esiin. Ihminen on olemukseltaan juuri sitä, mitä itsestään ajattelee. Ihminen puhuu, katsoo ja kävelee oman peilikuvansa mukaisesti. Mitä sinä näet peilissä? Entäpä sielusi peilissä?
Sunday, October 15, 2006

Onko Jumala olemassa?
Mitä sillä on väliä?
Sisällänihän asuu jumaluus.
Se, miten aistin maailmaa.
Elämä.
Monday, October 16, 2006

Talvi tuli. Mahtava keli, oikea supisuomalainen ilma. On niin tavattoman kaunista ja rauhallista, että en edes tiedä, kumpi on parempi, kesähelle vai talvipakkkanen. Meidän maamme.
Tuesday, October 31, 2006

Eivät suomalaiset ole rasisteja. Täällä vain inhotaan huonosti käyttäytyviä vieraita ja rikollisia sekä siipeilyä eli loisivaa (parasiittista) maahanmuuttoa. Ja täällä inhotaan myös sitä, että jokin vieras uskonto pyrkii rajoittamaan valtaväestön vapautta. Sellaisesta saa takuuvarmasti vihat päälleen. Hyvin käyttäytyviä ja kunnollisia, tervejärkisiä ihmisiä vastaan ei kenelläkään liene mitään, uskonnosta ja ihonväristä riippumatta.
Wednesday, January 17, 2007

faksi laulaa
vaksi naulaa
fatsi suuttuu
tatsi puuttuu
jatsi riipii
natsi hiipii
satsi paistuu
hatsi maistuu
strutsi juoksee
tutsi kitkee
skutsi palaa
mutsi itkee
tutsi delaa
fatsi kelaa
mutsi sammuu
matsi loppuu
Monday, January 29, 2007

Virkatodistuksessani minut ilmoitetaan kuolleeksi 08.11.1981. Neljä vuotta sen jälkeen olen vaihtanut seurakuntaa. (Pitkä kiirastuli?) Ja isävainajani on nyt kuukausi kuolemansa jälkeen kuulutettu avioliittoon. Kelalla oli tosin tieto, että isäni on siirtynyt manan majoille jo vuosi ennen kuolemaansa. No mistäpä sen tietää, missä sielu luuraa. Mutta hämmästyttäviä tosijuttuja kaikki. Mihin tässä pitäisi uskoa? Onko tämä nykyinen todellisuus pelkkää harhaa? Jos nyt nipistelen itseäni, voinko siitäkään päätellä yhtään mitään?
Tuesday, February 13, 2007

Vaikuttaa siltä, että vallanpitäjät näkevät tärkeimmäksi tehtäväkseen omista palleistaan kiinni pitämisen.
Sunday, March 4, 2007

Ihmisen silmät ovat Jumalan Web-kamera.
Saturday, March 24, 2007

Minulle politiikka on vähän sama asia kuin jonkin urheilujoukkueen kannattaminen. Minä kannatan perussuomalaista politiikkaa, ei siinä mistään sen vakavammasta ole kysymys. Luonnollisesti joku toinen kannattaa jotakin toista joukkuetta, enkä minä siitä herneitä nenään vedä.
Wednesday, March 28, 2007

Päättäjät eivät joko 1) osaa laskea 2) eivät näe uhkaavaa vaaraa 3) vihaavat omaa maataan 4) eivät välitä. Miltäpä tämä kuulostaa: Ruotsalaiset ovat 40 vuoden kuluttua vähemmistönä omassa maassaan. Samoihin aikoihin 75 % saksalaisista parikymppisistä on muslimeja. Tummapintaiset muslimit näet lisääntyvät hiukan eri vauhdilla kuin länsimaalaiset. Kuinka käy Suomen? Kuka ottaa vastuun isänmaan tuhoamisesta?
Monday, August 20, 2007

Kyllä mediapellejä korpeaa. Nykyään netissä on ilman sensuuria paljon mielenkiintoisemmat jutut kuin lehdissä tai radiossa tai teeveessä.
Monday, September 17, 2007

Kokemukseni mukaan kristinuskovaisista puolet on hurmahenkisiä hihhuleita, puolet lakihenkisiä paholaisia ja loput normaaleja tasapainoisia järkeviä ja oikeasti hyviä ihmisiä.
Wednesday, October 24, 2007

Rajat ovat rakkautta.
Wednesday, December 5, 2007

Ei pidä inistä jos ei äänestä.
Monday, June 30, 2008

Raittius on parasta huumetta.
Sunday, June 8, 2008

Jippi jai jee! Onnitelkaa! Web-sivujeni haamuraja 200000 kävijää paukahti rikki!!! :)
Saturday, August 16, 2008

Hyvää uutta vuotta! On taas aika laittaa mennyt vuosi pakettiin eli tämä nettipäiväkirja 2008 arkistoon. Onpa todellakin ollut erityisen vauhdikas ja mielenkiintoinen vuosi. Erityinen kiitos kaikille niille, jotka olette olleet tukenani ja aidosti iloitsemassa kanssani.
Wednesday, December 31, 2008

Kaikkien mietelmien ei tarvitse olla ysin tai kympin arvoisia. Joukkoon mahtuu mainiosti jokunen seiskakin.
Wednesday, January 28, 2009

Olla terve ja onnellinen. Siinä elämän koko täyteys.
Monday, February 2, 2009
 

Nettipäiväkirja löytyy kokonaisuudessaan www-sivuiltani.

James Hirvisaari
Asikkala

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat